HyperBrain Információs rendszer Nyomtatás Email
2010. március 01.

Célszoftver akár napok alatt - saját igényeinek megfelelően!

 HyperBrain ismertető
 HyperBrain ismertető (pdf 670 kB)
Az IBCnet Magyarország Kft által kifejleszett HYPERBRAIN keretrendszer segítségével egyedi igényeknek megfelelő üzleti szoftverek készíthetők különösebb fejlesztői tudás nélkül. A HYPERBRAIN által létrehozott célszoftverek adatbázisok kezelésére, ügyviteli és egyéb specifikus funkciók megvalósítására alkalmasak, a kezdeti megoldás specifikációjától az üzemképes rendszer bemutatásáig azonban egyedülálló módon csupán napoknak, vagy egyszerűbb igény esetén óráknak kell eltelnie.

A HYPERBRAIN segít kiváltani a vállalkozásoknál jellemző, adatnyilvántartásra használt töménytelen excel táblát, de lehetőséget nyújt különböző rendszerek integrálására is. Például a rendszer lehetőséget biztosít arra, hogy nyilvántartsa a logisztikai, pénzügyi, kereskedelmi adatokat és funkciókat, de képes a marketing akciók, ügyfél reklamációk, iktatandó dokumentumok, jutalék elszámolások, gépjármű park, projekt tevékenységek, ütemezések stb. kezelésére is.  A felhasználási lehetőségeknek valóban csak a fantázia szab határt.

A keretrendszer egyediségét az alábbi tulajdonságai teszik optimális fejlesztői eszközzé:

Adatkapcsolatok felhasználói megjelenítése

A HYPERBRAIN már a felhasználói felületen megjeleníti a nyilvántartott adatok közötti összefüggéseket, kapcsolatokat. A kapcsolatok mentén vándorolhatunk az adatbázisban az összefüggő adatok között bármelyik pontról kezdve a barangolást. A módszer fantasztikus lehetőségeket nyújt! Például a partnerektől elindulva rögtön láthatóvá válik az adott partner adatain kívül az összes megrendelése, számlája, projektje, eszköze és minden amit csak meg kívánunk jeleníteni és az adott partnerhez kapcsolódik. Néhány kattintás után a partnertől elindulva megnézhetjük az adott partner bármely megrendelését, a megrendelés részleteit és megrendelésen szereplő termékeket, a termékek adatai, az adott termékre vonatkozó marketing akciókat és még tovább is barangolhatunk az adatbázisban lévő kapcsolatokon keresztül. Nincs szükségünk hosszadalmas lekérdezésekre, mindezt azonnal és könnyedén elérjük.
A kapcsolatok megjelenítését a HYPERBRAIN alkalmazások a HYPERDATA adatbázis modellje nyújtja, mely egyedülálló szabadságot és modularitást biztosít az egész rendszer számára, az adatok közötti előre definiált kapcsolatokon úgynevezett relációkon keresztül.


Egyedi technológia

A forradalmian új módszertannak köszönhetően a rendszerterv jelentős része a HYPERMODELben, egy XML struktúrában készül, melyből egy beépített automatizálás segítségével azonnal használható alkalmazás generálható. Ez a generálás teszi lehetővé, hogy mind a teljesen új rendszer fejlesztésének ideje, mind a már kész rendszerben megvalósításra kerülő új igények fejlesztésének ideje a hagyományos rendszerekhez képest kétharmadára csökken.

A HYPERBRAIN keretrendszer Java nyelvben lett kifejlesztve. A Java nyelv biztosítja a rendszernek a teljes platformfüggetlenséget, ez azt jelenti, hogy a HYPERBRAIN segítségével fejlesztett rendszernek nem okoz gondot, hogy tökéletesen működjön a különböző kliens és szerver oldali operációs rendszereken (Microsoft NT, 2000, Win9x, ME, Vista, Linux, Unix stb.). Az automatikus generálás segítségével biztosított az adatbázis függetlenség is (MSSQL, MySQL, Velocis, Oracle stb).

Gyorsabb fejlesztés, alacsonyabb költségek

A HYPERBRAIN segítségével készített rendszerek logikai rendszerterve az ügyfél nyelvezet szerint készül. A komoly fejlesztői munka előtt, gyakorlatilag az ajánlatadással egyidőben, az ügyféligények felmérése után, mindössze néhány óra alatt egy prototípus készíthető. Így rögtön az elején tisztában vannak ügyfeleink a végső rendszer körvonalaival. Igényeik pontos lefedésének köszönhetően kevesebb módosítási ciklusra van szükség.
Az automatikus generálás segítségével az egyszerűbb módosítások (pl. új adatmezők felvétele, menüpontok áthelyezése) néhány perc alatt elvégezhetőek és azonnal használhatóak a rendszerben.

Garantált adatbiztonság


A HYPERBRAIN alap struktúrájába egy általános szabályrendszer került beépítésre, melyet a HYPERENGINE használ. A HYPERENGINE az ügyfél által meghatározott további szabályokkal bővíthető. A HYPERENGINE ezen szabályok segítségével nyújt garanciát a hibás adatbevitelből eredő károk elkerülésére.
Ezenkívül a HYPERBRAIN keretrendszer teljesen egyedülálló módon garantálja, hogy a rendszerbe semmilyen formában ne lehessen a szabályoknak nem megfelelő adatokat bevinni, és mindezt úgy, hogy a fejlesztőknek nem szükséges minden adatbeviteli eszközre (felhasználói felület, import beolvasó, ütemezett funkciók feldolgozásai, belső feldolgozások) külön lefejleszteni az ellenőrzéseket, mert ezekről egy külön erre a célra kialakított belső motor gondoskodik. 
A HYPERMODEL XML kialakítása pedig a tervezési hibák kiszűrésében és elkerülésében jelent hatalmas segítséget.

Rugalmasság, hatékonyság növelése

Egy hagyományos eszköz által készített rendszer bevezetésekor gyakran felmerül az ördögi kérdés: Vajon a rendszernek kell a meglévő folyamatokhoz alkalmazkodnia, vagy a folyamatoknak a rendszerhez? A problémát ugyanis az okozza, hogy az ügyfelek igényeit standardizáló hagyományos eszközök többnyire rugalmatlanok.
Ezzel szemben a HYPERBRAIN segítségével fejlesztett rendszerekben ügyfeleink alakítják ki a rendszer logikáját, a megjelenítendő felületek részleteit. Az új vállalatirányítási, ügyviteli vagy bármely HYPERBRAIN segítségével kialakított rendszer kompromisszumok nélkül illeszkedni fog az egyedi igényekhez, növelve a vállalat hatékony működését.

Illeszkedés a meglévő és a változó informatikai környezetbe


Az ügyfél saját informatikai stratégiájának megfelelően alakítja ki informatikai alaptechnológiáját, amire a különböző alkalmazások épülnek. A HYPERBRAIN alapú alkalmazások igazodnak a meglévő alaptechnológiákhoz (operációs rendszerek, adatbázis szerverek), bevezetésükhöz tipikusan nem szükséges az informatikai stratégiát módosítani.

  • Skálázhatóság: A rendszer mérete (adatok és felhasználók száma) meghatározza a szükséges informatikai architektúrát (2, 3, 4 rétegű működés). Ez azonban a felhasználó számára nem jelent különbséget. Ugyanaz a működés megvalósítható egyetlen helyi számítógépen, vagy akár nemzetközi hálózatban, webes hozzáféréssel.
  • Növekedés tűrés: A skálázhatóság garantálja, hogy  az igénybevétel növekedése miatti technológiai váltás a lehető legminimálisabb kockázatot jelenti a rendszer funkcióiban történő véletlen változásokra, és ezáltal az üzletmenetben okozott károkra. A formális modell garantálja, hogy a rendszer idővel bármilyen komplexszé is válik, a működés definíciója mindig dokumentált, és áttekinthető marad
  • Kapcsolat más rendszerekkel: A lekérdezés szerkesztővel a felhasználó maga tud egyedi lekérdezéseket gyártani, amelyek táblázatos formában felhasználhatók más rendszerek számára. A működési logika egységes belső felülete lehetővé teszi, hogy a felhasználói felületen elvégezhető műveletek közvetlen elektronikus hozzáféréssel is elvégezhetők, azonos érvényességi és jogosultsági ellenőrzések mellett.


Új Magyarország Fejlesztési Terv